Facebook

Linkek

Utolsó kommentek

Fókuszban: Antal Nimród

2010.01.16. 22:34

 

 

Hol tartunk?
Antal Nimród belehúzott. A nézőkből vegyes érzelmeket kiváltó Kontroll című film rendezőjeként ismerhettük meg, aztán jó pár évre eltűnt a köztudatból, hogy 2007-ben egy hollywoodi produkcióval lepjen meg minket. Ez volt a Vacancy, melyről sajnos ennél bővebben nem tudok nyilatkozni. Aztán szép lassan szállingóztak hírek, hogy akciófilmet forgat olyan ismert színészekkel, mint Laurence 'Morpheus' Fishburne és Jean Reno. A film időközben elkészült, gyorsan le is teszteltem. Az Armored névre keresztelt munkájáról van szó, melynek alapsztorija, hogy néhány pénzszállító le akarja nyúlni a rájuk bízott nem kevés pénzt, de a jónak látszó tervbe egy kis hiba csúszik...


Azt kell mondanom, hogy lehetett volna ebből egy jó film. Annyira bután sablonos volt a keretsztori, hogy az első 15 perc alatt nem tudtam már hogy' vergődni. A forgatókönyv írójára azért én csak rápirítottam volna Nimród bátyánk vagy a producerek helyében. E szörnyen unalmas és kiszámítható percek után már jön némi izgalom, innentől a film végéig két gond van: Fishburne és Reno. E színészek önhibájukon kívül rontanak a film megítélésén. Olyan szerepeket kell eljátszaniuk, amit kb. bármelyik másik színész is alakíthatott volna. Egyáltalán nincsenek kidolgozva a karakterek, még a nevüket sem jegyzi meg az ember. Fishburne legalább lövöldözik néha, de Reno? Semmi. Végig olyan, mint a fenti képen: ha nagyon koncentrálsz, esetleg feltűnik a jelenléte. Bosszantó és furcsa érzés nagy neveket látni ilyen kis semmiben. Persze kellettek a híresebb öreg rókák, hogy eladhassa a filmet, de ezért minek? Sör mellett elcsapni az időt, erre abszolút jó, de rendes akciófilmnek nem, mert az ember frusztrált lesz a kis hülyeségek miatt.

Hova tovább?
Alien vagy predator? Számomra ez nem lehet kérdés. A predatorokok irtó menő rasztafárik, és a legelső, Schwarzeneggeres Predator-film olyan jó volt, hogy visszaemlékezni is öröm. Hiába, akkor még tudtak filmeket csinálni, pedig hol volt még a csilli-villi cgi technológia? Mindenesetre Antalé a megtiszteltetés, hogy elkészítheti az új predatorokról szóló filmet, melyet nyáron már be is mutatnak (és Fishbourbe abban is szerepel). Na, ezt személy szerint nagyon várom. Úgy tűnik tehát, hogy ifjú magyar rendezőnk pályája felfelé ível, drukkoljunk neki!

Tovább is van?
Azt már régóta lehetett tudni, hogy tervben van egy új Pókember-film, az elmúlt hetekben azonban e film rajongói többször is felkaphatták a fejüket bizonyos hírek hallattán. Először jött a kiszivárgott anyag, miszerint az eddigi 3 Pókember-film úgy, ahogy van megy a kukába Tobey-val meg Kirstennel együtt, és kezdik elölről az egészet kb. a pókcsípéstől. Ez nagy meglepetés, de nagy krokodilkönnyeket talán senki nem hullattot, hiszen ez jót tett a Batmannek is. A nagyobb durranás az volt, amikor a napokban egy másik híresztelés röppent szárnyra, mely nem kevesebbet állít, mint hogy a mi Nimródunk állhat majd neki ennek a kemény melónak.
Ezek nagyon friss hírek még, és könnyen kacsának bizonyulhatnak majd. Egyet mindenképpen leszögezhetünk: Antal Nimródnál nagyon beindult valami.



Ön szerint giorgio (Gyurka) mennyi sört érdemel ezért a posztért?
szerintünk: (5/5)
Eddigi eredmény: (4/5)


1 komment

Címkék: kpluszf

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorokutca26.blog.hu/api/trackback/id/tr111678150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csecsko 2010.01.17. 13:57:38

Vacancyról ,csak annyit mondanék,hogy érdemes megnézni! Igaz az elsö 15-20 percben kicsit sablonos a téma,hogy egy házaspárnak lerobban a kocsija éjszaka,persze el is tévednek és még a térkép se jelöli a helyet ,így egy motel szobában kell éjszakázniuk. De aztán számomra igencsak pörgős lett és izgalmas a film. Zenei is nagyon jó!
süti beállítások módosítása