Facebook

Linkek

Utolsó kommentek

I. Györök utca kupa

2008.07.22. 19:40

 

Július 20.-án vasárnap került megrendezésre a tatai sportcsarnokban az I. Györök utca kupa. A tornát Jani barátom szervezte és hosszas gondolkodás után végül nyolc csapatot hívott meg. Már napokkal korábban sok embertől lehetett hallani, hogy várják a focit, kíváncsiak a rendezvényre.

További képekért kattintson ide

Fél 1-kor már melegítettek a csapatok, a kapitányok pedig elkészítették a sorsolást. Kiemelés nem lévén a két sztárcsapat (Dream Team, Oxigén Fostalicska) a Cápákkal és a Greens-szel kiegészülve alkották a B jelű csoportot. Az A jelű kvartetben a Pletyca, All Stars, D.A.C. és a Csontdarálók csapatai mérkőztek.

További képekért kattintson ide

Rögtön a második meccsen láthatták a kilátogató nézők az előrehozott döntőnek is beillő rangadót a Dream Team és a Fostalicska között. A mérkőzés kiegyenlített küzdelmet hozott, azonban a kezdeményezést végig C.Sapó csapata tartotta kézben. 0-0-val fordultak a csapatok. Az Oxigén hősiesen védekezett, azonban a Dream Team klasszisa C.Sapó 9 méterről egy gyönyörű kapáslövéssel bevette Selyemes Attila kapuját. Ezek után a Fostalicskának muszáj volt kitámadnia, többször sikerült is zavarba hozniuk az ellenfél védelmét, Möszi azonban mindig résen volt. A Dream Team megérdemelt győzelmet aratott.

További képekért kattintson ide

A következő meccsen hatalmas meglepetés született, amikor a fiatal erőkből álló All Stars megverte a szakértők szerint a végső győzelemre is esélyes Pletyca csapatát. A D.A.C. könnyedén verte a Csontdarálókat, csak úgy mint a Cápák a Greens csapatát.

További képekért kattintson ide

Következett a második forduló.

Dream Team ölre menő küzdelmet folytatott a Cápákkal, amiből utóbbiak kerültek ki győztesen. Az Oxigén Fostalicska kikapott a Greenstől. Pletyca győzött a Csontdarálók ellen, míg a D.A.C. kiélezett küzdelemben döntetlent ért el a sötét lónak számító All Stars ellen. Érett a meglepetés.

További képekért kattintson ide

Két forduló után mindkét csoportban 3-3 csapat küzdött a továbbjutásért. Hatalmas csatában egy az utolsó pillanatban lőtt góllal a Pletyca megverte a Detox Alkoholistákat, így ők már az elődöntőben érezhették magukat, míg a D.A.C. a Csontdarálók esetleges feltámadásában bízhattak. A csoda azonban elmaradt, All Stars – Csontdarálók 3-1. Az A csoport győztese az All Stars a második helyezett pedig a Pletyca.

További képekért kattintson ide

A vártnak megfelelően az utolsó pillanatig nyílt küzdelmet hozott a Greens – Dream Team rangadó. A Dream Team játéka megérezte sztárjuk Irtó Roli hiányát. Az utolsó pillanatban szerzett találattal Boros Tomiék csapata a legjobb négy közé jutott, míg C.Sapóék kénytelenek voltak a csoport harmadik helyével vigasztalódni. A Cápák csoportelsőként vágtak neki utolsó mérkőzésüknek. Ennek ellenére nem várt rájuk könnyű mérkőzés és habár az irányítást végig a kezükben tartották a Fostalicska csapata megizzasztotta ellenfelét. Végeredmény 1-0 a Cápák javára. B csoport 1. Cápák 2. Greens.

További képekért kattintson ide

Az első elődöntő (All Stars – Greens) a kupa rangjához megfelelően fordulatokkal tarkított izgalmas mérkőzést hozott. Az utolsó percekben több gól is esett, azonban a csapatok a rendes játékidőben nem bírtak egymással, következtek a büntetők. A Greens kapusa rögtön az első büntetőt megfogta, ezzel előnyhöz jutatta csapatát. Az utolsó kör előtt az állás 2-1 volt a Greens javára, ekkor következett Boros Tamás, aki kihagyta a rá bízott hétméterest. Nem született döntés. Jött a hirtelenhalál. 3-3-ra módosult az eredmény. Az ötödik büntetőnél az All Stars portása (aki az előzőt berúgta kollégájának) megfogta második büntetőjét is, ezzel a döntőbe jutatva csapatát.

További képekért kattintson ide

A második elődöntő (Pletyca – Cápák) hasonlóan nagy küzdelmet hozott. A második félidőben fokozódtak az indulatok, a bírónak többször közbe kellett avatkoznia. A Pletyca több szabadrúgást is kapott a kapu előterében, ezeket azonban nem sikerült gólra váltaniuk. Az utolsó öt percben uralták a játékot, a Cápák térfelén adogattak, de a védelmet nem sikerült kijátszaniuk. Az utolsó percben a Cápáknak sikerült megakasztaniuk egy Pletyca támadást, amiből villámgyors ellentámadásba lendültek és megszerezték a mindent eldöntő találatot. A Pletycának már nem volt ideje egyenlíteni.

További képekért kattintson ide

A bronzmérkőzésen a Pletyca csapatában kényszerű okokból egy mezőnyjátékosnak kellett a kapuba állnia. A nehéz körülmények ellenére jól tartották magukat, 1-1-ig versenyben voltak a bronzéremért, a mérkőzés végére sajnos szétzilálódott a védelmük, így a Greens örülhetett a győzelemnek.

Az I. Györök utca kupa döntőjét a százszázalékos Cápák, és a meglepetésként kitűnően szereplő fiatal All Stars csapatai vívták. Kemény küzdelemben a szerencse a rutin mellé állt és a végső pillanatban a Cápák megszerezték a győztes találatot.

További képekért kattintson ide

Az ünnepélyes díjátadón a Györök utca vezető publicistája Csecse, főszerkesztője (jómagam) és főszerkesztő-helyettese, a kupa főszervezője Dzsánni a nap háziasszonyával, Katával kiegészülve adták át a csapatoknak megérdemelt jutalmukat.

Köszönet Dzsánninak, amiért megszervezte a kupát. Köszönet mindenkinek, aki segített a szervezésben, Kerényi Gábornak a fényképekért, Kerényi Tündének a  jegyzőkönyv vezetésért, Nórának a finom zsíros kenyérért, Fodinak és Csecsének a mérkőzések vezetéséért, minden nézőnek, szurkolónak és nem utolsó sorban minden játékosnak.

További képekért kattintson ide

Jövőre ugyanitt!

A meccsek eredményei:

D.A.C. Csontdarálók 2 0
Dream Team Oxigén FFc. 1 0
All Stars Pletyca 2 1
Cápák Greens 1 0
D.A.C. All Stars 0 0
Dream Team Cápák 3 4
Csontdarálók Pletyca 0 5
Oxigén FFc. Greens 0 3
D.A.C. Pletyca 1 2
Dream Team Greens 0 2
Csontdarálók All Stars 1 3
Oxigén FFc. Cápák 0 1
Elődöntők      
All Stars Greens 6(2) 5(2)
Pletyca Cápák 0 1
Bronzmeccs      
Greens Pletyca 3 1
Döntő      
All Stars Cápák 1 2

 



Ön szerint Keke mennyi sört érdemel ezért a posztért?
szerintünk: (5/5)
Eddigi eredmény: (5/5)


4 komment

Címkék: sport tata

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorokutca26.blog.hu/api/trackback/id/tr24580512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tézé 2008.07.22. 22:07:56

jó kis torna volt, remélem lesz még jó sok! köszi a kaját Jani és azt, hogy megszerveztétek!

mynameisbalazs 2008.07.22. 22:59:36

nagyon jó kis kupa volt, a zsíros kenyér életeket mentett, jó meccsek voltak és jó képek születtek.
jövőre ugyanitt

nóra 2008.07.27. 18:58:14

Köszönöm az elismerést!Bármikor kenek nektek zsíroskenyeret! Többet kellett volna! Mindenkitöl elnézést akinek nem jutott elegendő! A legközelebbi kupán ígérem kárpótlom az esetleg éhen maradtakat!

mynameisbalazs 2008.07.29. 13:31:32

akiknek nem jutott elegendő azoktól én kérek elnézést, mert nagy valószínűséggel én ettem meg a részüket
süti beállítások módosítása