Facebook

Linkek

Utolsó kommentek

Közénk tartozol

2008.04.22. 00:38

 

Elérkezett április 21. a fáklyás felvonulás napja. Jómagam(a másodfőszerkesztő) és Csecsi(a fotós) voltunk a Györök utca küldöttei, Keke(a főszerkesztő) és Bence(fő részvényes egy) a továbbtanulásból adódó bizonyos problémák miatt, sajnos nem tudták ezalkalommal társaságunkban képviselni a blogot.

A Templom árnyékábanTovábbi képekért kattintson ide

A felvonulás 6órai kezdettel az Eötvös udvarán kezdődött, majd a tömeg összegyűlte után, Lukács Csaba ,az Eötvös Petőfije beszédével, a diákok éneklésével (kiemelnék egy hölgyet, aki Ákos Adj Hitet című dalát énekelte)  és műsorával,majd a remény fájának elültetésével folytatódott. Csecsivel ekkor már széphölyek gyűrűjében voltunk ,és a Kossuth térre már az ő társaságukban mentünk, az eötvösösök Pilvaxát a, Kulacs ételbárt érintve. Ámulatba ejtő mekkora tömeg gyűlt össze. Megérkeztünket a fáklyagyújtás követte, sajnos ezt a látványt a képek nem tudják teljesen átadni, hogy milyen káprázatos is volt valójában.

ZsákutcaTovábbi képekért kattintson ide

A polgármester a szerenád hagyományához méltóan pogácsával várta a tömeget, és Lukács Csaba beszéde után belekezdett a szokásos mondandójába, amelyet kisebb nagyobb bekiabálások zavartak meg, ez után következett a szerenád,  majd ezen eseményeket megkoronázva a diákok átadtak a polgármesternek egy eötvös sálat, amelyet azony nyomban nyaka köré tekert. A tömeg következő állomása a tatai vár volt. Útközben szó szerint "Föltámadott a tenger". Itt Lukács Csaba igazi forradalmi vezérként, tériszonya ellenére, a várfalra felmászva tartott beszédet, és sok sikert kívánt a most érettségizőknek.

DzsánniTovábbi képekért kattintson ide

A pontos részletek mellőzése miatt szeretnék elnézést kérni  kedves olvasóktól, ha valamit kihagytam volna legyenek(legyetek) szivesek kommentben hozzáfűzni a cikkhez, mert Kekét még a legapróbb részletek is érdeklik. Köszönet Csecsinek és Keke édesapjának, Peter Parkernek a képekért. 

Egy megérett a meggy, kettő megérett a meggy, három megérett a meggy, négy megérett a meggy, 5VÖS-5VÖS-5VÖS!!

 



Ön szerint Dzsanni (Jani) mennyi sört érdemel ezért a posztért?
szerintünk: (5/5)
Eddigi eredmény: (4,8/5)


9 komment

Címkék: tata eötvös

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorokutca26.blog.hu/api/trackback/id/tr67436352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balazs 2008.04.22. 01:54:56

nekem a képek alapján sem tűnt kicsinek a tömeg...

legjobban a "MG 2438"-as kép tetszett a két táblával

"bukkanó-beláthatatlan út szakasz, megállni és várakozni tilos"

Laczó Adri 2008.04.22. 09:49:43

Ismét köszi,hogy írtatok erről és ráadásul képeket is készítettetek - nem tudom,mi lenne a legjobb a giminek,de akárhogy is,jó volt látni ennyi lelkes emberkét...

Gabinet 2008.04.22. 14:12:02

Kedves Balázs!

Mi van a zsákutcával?

balazs 2008.04.22. 17:54:34

Kedves Gabinet!

nem az a kép, az előző!!!!!!
az a kép nem játszik

Szalai 2008.04.24. 11:24:34

Sziasztok!
Hallotta vki, hogy amikor a sálat kapta a polgármester, akkor a lány, aki átadta a sálat, mit mondot a férfiúnak, aki puszit akart adni a lánynak, milyen szavakkal utasította vissza?
Más: kb. ezren voltunk. A polgmester beszédéből az alapítványos rész (6 lehetőség) rosszul volt megfogalmazva, hibás volt. Lásd eotvos-com-on a cikkekben az ogy levelét.

Gabinet 2008.04.24. 17:19:20

Én hallottam a lány és a polgi párbeszédét, mivel mögöttük álltam. Mikor megkapta a sálat puszit akart a lánynak adni, mire ő elhúzódva ezt mondta:
- Érzelmeket nem viszünk bele!
- Érzelmeket nem? Óh!

TG 2008.04.24. 21:48:54

Miért pont ezt mondta...Ja persze a Michl mondta a szülői fórumon, meg azóta is mindig, hogy ne vigyünk bele érzelmeket :)))

TG

gurinkata 2008.04.25. 21:05:45

A zsákutcás fotó telitalálat!
Kedves Fiúk! Ezzel a képpel üstökön ragadtátok a lényeget!
Gurin Katalin

Csúzyné H. Julianna 2008.05.28. 13:02:56

Kedves Györök u. 26.!

Az Eötvös diákönkormányzatának felhívását továbbítom:

A tatai Eötvös József Gimnázium fenntartóváltásával kapcsolatban fordulok hozzátok.
A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat katolikus gimnáziummá akarja átalakítani iskolánkat, amely Tata egyetlen önkormányzati gimnáziumaként 800 diákot oktat és nevel.
Iskolánk közössége, a jelenlegi és a majdani diákok, a tanári kar egyértelműen a megyei vezetés tudtára adta, hogy világi oktatási intézményben kívánnak tevékenykedni. A megyei közgyűlés nem hivatkozhat pénzügyi okokra, ugyanis a Tatai Eötvös József Tehetséggondozó Alapítványnak lehetősége lenne arra, hogy az oktatásért felelős minisztérium támogatásával pótolja azt a hiányzó összeget, amelyet sem a megye, sem a város nem tud az intézményre szánni. Az alapítványi fenntartás nem jelentene többletköltséget sem az önkormányzatnak, sem a tanulók családjának. Az egyházi fenntartással egyenértékű anyagi feltételekkel a világnézetileg nem elkötelezett jellegű iskola megmaradásával járna, míg az egyházi működtetés sértené a szabad iskolaválasztás jogát.

Intézményünk esete nem egyedülálló a megyében: bár Komárom városa átvenné intézményeit a megyei fenntartásból, a legnívósabb szakközépiskolát, a Széchenyi-közgazdaságit, mégis az egyháznak akarja átadni Komárom-Esztergom Megye Önkormányzata.
Diáktársaim!
Biztos Ti is gyűjtöttetek aláírásokat az Eötvösért;
biztos a Ti ismerőseiteknek a neve is szerepel a tízezer aláírás között;
ugye Ti is énekeltétek a fáklyás felvonuláson a Sárga rózsát;
ugye Ti is tudjátok: egy – megérett a meggy… ?

Nem szabad engednünk, hogy az eddigi erőfeszítéseink hiábavalóak legyenek!
Tartsuk fontosnak, hogy valódi demokráciában, valódi döntések szülessenek! A közakaratot kifejező döntések!
A szabad választás valóban a szabadságot jelenthesse!

Fogjunk ismét össze!
Mutassuk meg, hogy a politikusoknak az emberek érdekeit kell figyelembe venni, nem a sajátjukat! Ők vannak értünk és nem fordítva!
Álljunk ki egymásért, legyünk együtt, tegyünk együtt az Eötvös József Gimnáziumért!
Eötvös-diákként, volt diákként ott a helyetek május 30-án, pénteken 17 órakor a sportcsarnokban, mert „KÖZÉNK TARTOZOL!”

Üdvözlettel

Csúzyné H. J.
süti beállítások módosítása