Facebook

Linkek

Utolsó kommentek

Szociológiai tanulmány - 2008 Hungary

2008.04.11. 23:26

 
Mentsmegszerelem Roli hétvégén szólt, hogy szerda magasságában elmehetnénk már valahova sörözni. És ki tud egy sörnek ellenállni? Hát én nem. Így hát szerda este Janival magára hagytuk Csecsit, hagy készüljön viselkedéstan
Kocsma Mos Eisley
zéhájára, és elindultunk a sör hazájába, Kőbányára, mivel legutóbb Roliék látogatták meg minket, a Mi Városunkban, így
most nekünk kellett utaznunk. Fél úton találkoztunk Szómód urával, a rettenthetetlen és könyörtelen üzletember hírében álló Don Giorgioval és hárman folytattuk utunkat. A Kőbányai metróvégállomáson kicsit várnunk kellett a buszra, így volt elég időnk tanulmányozni a térséget. Fura fazonok, alkoholisták, egy kisbusznyi rendőr… egy dolog jutott azonnal eszembe; MÓSZÁJSZLI. Megvan? (Mos Eisley) „wretched hive of scum and villainy." (Obi-Wan Kenobi). Viszont utazott velünk egy feltűnően szép hölgy is, Jani meg is jegyezte: „Olyan Lindás. Nem?“
Beültünk egy non-stop
Zimány Linda
sörözőbe, ami éjfélkor zárt. No-comment. Azért megittunk jó pár pofa eredeti pilsenit.
Hazafelé éjszakai járat, már fél órája megyünk és még mindig ugyanabban a kerületben vagyunk. Sebaj, lesz itt móka s kacagás. Felszállt három bulizni készülő csaj igen csak jó állapotban,
illetve az őket messziről kísérő, két, korántsem bizalomgerjesztő fiatalember. Egyik csávónak kb 10centi átmérőjű fülbevalók lógtak fejének minden elképzelhető porcikájáról (nem a külsőről ítélünk). Kérdezték a csajoktól, hogy hova mennek a hölgyek, de nem mindenkinek jöhet be ez a szöveg. Sorry. Két megálló után rájöttek, hogy nem is jó buszon ülnek, így otthagyták kicsiny társaságunkat. Sebaj jött helyettük két fiatal srác egy üveg valamivel a kezükben. Csajoknak kellett a pia és ezért bármire képesek lettek volna. Elkezdtek beszélgetni a srácokkal, hátha csurran valami. Harmadik kiabálásra sikerült megérteniük, hogy gin-tonic, amit isznak. Na jó, kaptak belőle ők is. Egy idősebb kéjsóvár fazonnak elkezdett csillogni a tekintete, amikor mKéjsóváreglátta eme “belevaló csajokat”. Megkérdezte az egyik hölgytől, hogy milyen bugyi van rajta, mire az közölte, hogy: ”Fehér. Tundra, mert fázik a picsám” (nem volt közönséges) Közben fölszállt egy másik hölgy, aki nem sokkal később maga alá piszkított a buszon. A hölggyel jött egy férfiú is, aki azt próbálta megtudakolni a lányoktól, hogy a Nagyvárad tér felé vajon jó irányba megy-e. Az egyik csaj azt hitte, - mivel nem értette, hogy mit mond a pasi - biztosan angolul beszél. A pasi továbbra is magyarul kérdezte, hogy merre van a Nagyvárad-tér, mire a lány angolul mondta. Áj dont nó áj hev gát bát áj dont nó. Jeh áj dont nó. E bábeli zűrzavar egészen addig tartott, míg az úr meg nem unta és leszállt a magyar ipar e remekbeszabott járművéről. Közben a két srác is leszálláshoz készülődött. A lányok megkérdezték tőlük:
-Hova mentek bulizni?
-Vásárhelyi klubba. A műegyetemnek az egyik koleszába.
-Hú akkor ti nagyon okosak lehetek, mi a moulin rouge-ba megyünk.
-Á, a vörös szőnyeg – gondolta bevágódik francia nyelvtudásával, bárcsak inkább
Dzsánni és Don Giorgio
malmozott volna tovább. – És kán-kánozni fogtok?
-Itt a meki itt kell leszállni.- kiabálta az egyik barátnő, mire gyorsan felálltak és távoztak. Az egyetlen probléma, hogy elég sok bohócos gyorsétterem van fővárosunkban, így fordulhatott elő, hogy a csajok pár kilométerrel hamarabb szálltak le, mint kellett volna.
Hazafelé sétálva hatalmas kiabálásra lettünk figyelmesek Dzsaánnival;
 
-Mi folyik itt Gyöngyösön!- kiáltottam fel. Semmi különös, mindennapos eset. Egy lány és két fiú egy műlábbal dobálóztak, szórakoztak. (Igazából járógép volt.)Azon tanakodtunk Janival, hogy vajon mi is így viselkedünk, amikor bebaszcsizunk (Györök utca szleng)? A végső konklúziót megosztom most mindenkivel: Nem, mi sokkal jobbak vagyunk, de a Csecse, na ő pont így viselkedik.


Ön szerint Keke mennyi sört érdemel ezért a posztért?


7 komment

Címkék: budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorokutca26.blog.hu/api/trackback/id/tr19421945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keke · http://gyorokutca26.blog.hu 2008.04.11. 23:45:42

Magyarország a két millió alkoholista országa. végre valamiben jók vagyunk.

Gabinet 2008.04.12. 12:42:16

Én csak 1 millióról tudok, de sebaj. Lehet, hogy azóta szaporodtunk. Egyébként tetszik a szociográfia, a populáció eme mikro- ( vagy makro? )rétegéről perfekt snapshot. Csak nehogy te legyél a 2 000 001-ik.

balazs 2008.04.12. 18:28:44

nem, ő tagja a 2milliónak

ez a "bebeszcsizik" nem csak györök utcai szleng, lehet hallani máshol is

csók

Keke · http://gyorokutca26.blog.hu 2008.04.13. 14:24:03

a 2 milliót úgy szokták emlegetni hogy abban benne vannak a közvetlen hozzátartozik is akik szintén áldozatai közvetett módon a betegségnek. amúgy teljesen lényegtelen mert mindenképp sok van belölük, nem lehet úgy utazni a buszon villamoson hogy egy alkoholista ne üljön le melléd.
a bebaszcsizik természetesen nem csak mi használjuk mi is úgy vettük pár ifjú leányzótól (kis ádám stand upjában is említi de mi enm tőle hallottuk elösször) a györök utca szleng arra vonatkozik, hogy mi már magunk között már csak így emlegetjük a lerészegedés folyamatát.
csókszy puccantás

tüdő 2008.04.13. 17:53:39

nem értem a részeg embereknek mért kell ien butaságokat csinálni:)

morris 2008.04.14. 14:57:25

a lenyeg, h rendes szolotermeszto munkasok legyetek, hogy mindig a kapacitason felul lehessetek az albiban.mert ugye a preseleshez sok ember kell.

nekem ennyi kb a hozzafuzni valom.

Andra 2008.04.19. 03:26:48

Tegnap átszállás közben csodálatos látvány fogadott kelenföldön fényes nappal a délutáni "csúcsban". 1 idősebb hajléktalan-üzletember kombó küllemű úriember a padon ülve ürítette magából a feltehetőleg nemsokkal előtte felgyülemlett "feszültséget" hányás formájában a padon ülve vonatra várakozva, méghozzá úgy, hogy a fele az ölében landolt. Nem mondom, nem volt valami túl étvágygerjesztő látvány azokután a tojásos szendvics után amit még a pécsi állomáson vettem és próbáltam a vonaton elfogyasztani, de... . Minekután a fickóban a feszkó elfogyott, mint aki jól végezte dolgát elment lechheckolni, hogy mikor is érkezik a vonata. Ez a folyamat kb. 15 percig tartott, látászavar és járási nehézségek miatt, úgy hogy közben lábnyomokat hagyott, a cipője is nem gyengén olyan lett...

Ezt lekellett írnom. Emlékezetessé tette az általában unalmasan és lassan eltelő 4 órámat a Pécs-Tata vonatúton.
süti beállítások módosítása