Facebook

Linkek

Utolsó kommentek

Különkiadás: pécsi kocsmateszt!

2010.08.10. 20:33

 

A hétvégén második alkalommal látogattam Pécs városába. Már első alkalommal is nagyon tetszett, és akkor is remekül éreztem magam, most azonban sikerült a két évvel ezelőtti élményekre rátenni egy lapáttal. Útitársam Zoli és Gábor volt, és az előkészületek alatt fel sem merült a kocsmatesztelés gondolota, ám amint leszálltunk a vonatról, és a szállásunk felé bolyongtunk, magától adódott az ötlet, hogy pihenjünk meg 1-2 kocsmában (a'la Eger). Így is tettünk, és nem bírtunk ellenállni a gondolatnak, hogy értékeljük is őket. Megszakítva a hagyományt nem kék középiskolai ellenőrző füzetecskébe, hanem szimplán telefonba jegyzetelve adtuk a pontokat. Egy napi adagnyi -azaz 10- alapvetően a Széchenyi tér vonzáskörzetében lévő kocsmát teszteltünk az újbudai kocsmateszteléskor alkalmazott szabályrendszer szerint.

 

Piccolo Söröző
 
Fröccs:3
Klíma:3
Mosdó:2,5
Szolgáltatás:4
Hangulat:3

 

Mayer Borozó
 
Fröccs:3,5
Klíma:3
Mosdó:3
Szolgáltatás:2
Hangulat:3,5

 

Papucs
 
Fröccs:4,5
Klíma:3
Mosdó:3
Szolgáltatás:3
Hangulat:3,5

 

Koccintó
 
Fröccs:3,5
Klíma:3
Mosdó:1,5
Szolgáltatás:4,5
Hangulat:3

 

Barbanella Borozó
 
Fröccs:3,5
Klíma:3,5
Mosdó:2
Szolgáltatás:3
Hangulat:4

 

Bercsényi Söröző
 
Fröccs:4
Klíma:3,5
Mosdó:2,5
Szolgáltatás:2,5
Hangulat:2,5

 

Barlang
  
Fröccs:3,5
Klíma:3,5
Mosdó:1,5
Szolgáltatás:4
Hangulat:2,5

 

István Borozó
  
Fröccs:3,5
Klíma:3
Mosdó:2
Szolgáltatás:3
Hangulat:2,5

 

Rundó Söröző
 
Fröccs:3,5
Klíma:3
Mosdó:5
Szolgáltatás:4,5
Hangulat:3

 

Lion's
  
Fröccs:4
Klíma:3
Mosdó:4,5
Szolgáltatás:4
Hangulat:4

 

Összefoglalásképp elmondható, hogy a fröccsök tekintetében sokkal kiegyenlítettebb volt a kínálat mint Újbudán vagy Tatán. A Papucsban felszolgált fröccs szinte kifogástalan volt; lehet, hogy ha nem műanyag pohárban szolgálják fel, megkapta volna az öt pontot.
A kocsmateszt győztese a Lion's lett, ami egy nagyon hangulatos kis hely. Sajnos szó szerint kicsi, ez adott esetben probléma lehet. Pozitívum viszont, hogy -a flyerek tanúsága szerint- alkalmanként van karaoke, van wifi, a belső kialakítás pedig nagyon ötletes.
A győztes lehetett volna a Rundó nevű egység is: összesítve annyira kevés ponttal marad el az első helyezettől, hogy ha egy kicsit jobb fröccsöt szolgálnak fel például, máris ez a hely nyer. Nagy előnye, hogy sok asztal van, így itt nagy valószínűséggel mindig akad a szomjas utazó számára férőhely.
Ki kell emelnem a Barlang illetve Bercsényi nevű kocsmákat, mely helyeken személyit kellett felmutatnunk mikor kisfröccsünket rendeltük. Számomra ez hatalmas illúziórombolás.
A mosdók tekintetében nem értek minket nagy meglepetések, az olcsóbb, lepusztultabb helyekhez rosszabb állapotú mellékhelyiség párosul.
Ha már Pécs, akkor Villány is! Megnéztünk jópár pincét, ezeket azonban nem értékeltük a szempontrendszer szerint, hiszen nem egy ligában játszanak a kocsmákkal. Talán valamikor majd sor kerül egy villányi pincetesztre is. Mindenesetre kedvcsinálóként álljon itt egy igen guszta kép a Günzer-féle pincéből.



Ön szerint giorgio (Gyurka) mennyi sört érdemel ezért a posztért?
szerintünk: (5/5)
Eddigi eredmény: (5/5)


2 komment

Címkék: teszt pécs kocsma

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorokutca26.blog.hu/api/trackback/id/tr692213115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andraman · http://okospista.blog.hu 2010.08.10. 23:03:15

Papucs es Lions a legjobb sztem. :) Legkozelebb ha lesz alkalmatok probaljatok ki a Pokolt, a Trafikot meg a Csalogany presszot ;)

giorgio (Gyurka) 2010.08.12. 12:08:28

Igen, sajnos jobban fel kellett volna készülni kocsmaügyileg, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan ismét Pécs felé fog vinni az utam, és akkor meglátogatom az ajánlott helyeket!
süti beállítások módosítása