Facebook

Linkek

Utolsó kommentek

Akkor és most: Michael Caine

2009.07.09. 20:00

 

 

Vessünek ezen a héten egy pillantást egy rendkívül tehetséges brit színészre, a 2 Oscar-díjjal kitüntetett Sir Michael Caine-re! Ha máshonnan nem, a legutóbbi két Batman-filmből bizonyára sokaknak ismerős. Több mint száz filmben játszott, itt ki kell emelnem két izgalmas háborús filmet: A híd túl messze van, illetve A sas leszállt címűeket. Címszerepet játszott a Get Carter és az Alfie eredeti verzióiban, főszerepet a '69-es Italian job-ban. Az Amerikai Filmakadémia két rangos díját a Hannah és nővérei című Woody Allen rendezésben, illetve az Árvák hercegében nyújott alakításaiért kapta.

Van két Caine-film, melyek külön említést érdemelnek. Mindkettő címe: Sleuth.

A film egy kamaradarab adaptációja, mindössze két karakter szerepel benne. A történet szerint egy korosabb, tehetős  regényírót felkeres egy fiatalember. Perceken belül kiderül, hogy a fiatal az idősebb férfi feleségének szeretője, és arra kéri, váljon el az asszonytól. Az író erre egy üzletet ajánl, és egy kegyetlen játékba rántja a szeretőt, aki persze nem hagyja annyiban a dolgot. Kialakul közöttük egy intellektuális párbaj, a kérdés, hogy ki meddig képes elmenni a másik megtörésében, megalázásában, és ki kerül ki győztesként. Ez így homályosnak tűnhet, de nem lehet többet elmondani, az már rontana az élményen.
Az eredeti és a remake között 35 év telt el, Caine mindkét filmben szerepel. 72-ben a csábító szerepét játszotta, a 2007-es verzióban pedig az idősebb írót. Érdekes a két filmet egymás után megnézni, és biztos számára is különleges ez a két szerep.
Érdekességképpen: Az új Alfie-ban is és az új Sleuth-ban is Jude Law játszotta Caine egykori szerepeit.

A fiatal csábító és a koros író


Hogy melyik a jobb? A régi verzió egy kicsit hosszú, de jobban kidolgozott. Szellemi bajvívásuk utolsó fordulója az új verzióban eléggé elnagyolt, és köszönő viszonyban sincs az eredetivel. A remake-ben a film vége nem teljesen egyértelmű, továbbgondolásra készteti a nézőt, az eredetiben minden egyértelmű. Személy szerint azért voksolnék talán az újra, mert a fiatal Law és az idős Caine zseniális párosítás, nagyon jól (össze)játszanak!
Mindkettő igazi különlegesség, érdemes megnézni!

 

A kpluszf rovat egy rövid ideig szünetel, visszatérés augusztusban. Addig is tessék az eddigieket megnézni, elolvasni!



Ön szerint giorgio (Gyurka) mennyi sört érdemel ezért a posztért?
szerintünk: (5/5)
Eddigi eredmény: (5/5)


2 komment

Címkék: kpluszf

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorokutca26.blog.hu/api/trackback/id/tr721234134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keke · http://gyorokutca26.blog.hu 2009.07.12. 10:55:54

Az eredetit nem láttam csak a remake-t, de tényleg nagyon nagy a film, de szivesen megnézném színházban is.
Felhívnám a figyelmet a sas leszálltban a dallas dzsokijára (J.R.) Larry hagman-re, vicces más szerepben látni.

Keke · http://gyorokutca26.blog.hu 2009.07.12. 10:56:28

Az eredetit nem láttam csak a remake-t, de tényleg nagyon nagy a film, de szivesen megnézném színházban is.
Felhívnám a figyelmet a sas leszálltban a dallas dzsokijára (J.R.) Larry hagman-re, vicces más szerepben látni.
süti beállítások módosítása