Facebook

Linkek

Utolsó kommentek

Baranya Kupa

2009.06.09. 13:37

 

 

Június 13-14-én kerül lebonyolításra az RTE, a Rallye2 és a Historic közös futama a Komló környéki mecseki lejtőkön. Nyolc gyorsasági és egy prolog vár a versenyzőkre, köztük Toma Zoltánra és Kerényi Lászlóra. Toma Zoltán navigátorát kérdeztük a versenyről:

"Az előttünk álló héten még sok tennivalónk lesz. Az új motor kedden vagy szerdán kerül az autóba, itt szeretném megköszönni a Szabó és Lipóth Járműkereskedelemnek a segítséget!

Komló mindkettőnk egyik kedvence, 2007.-ben kategóriát nyertünk a mecseki rally pályákon. Tavaly sajnos épp itt estünk ki műszaki hiba miatt (közös 17 versenyünk során összesen kétszer estünk ki, mindkét alkalommal műszaki problémák miatt).

 

A szombati napot a pályabejárással, valamint az adminisztratív és műszaki átvétellel kezdjük.

Komló főutcáján 17:00-kor veszi kezdetét a prológ, ami nagyon hangulatos és látványos szokott lenni, annál is inkább, hogy ezen a versenyen három bajnokság mezőnye vesz részt: Rali-Túra, Rallye 2 OB és a Historic Rallye OB.

A verseny 14.–én vasárnap lesz 358,3 Km össztávon, ebből 86,6 km a gyorsasági szakaszok távja. Idén azok a versenyek, ahol a gyorsasági szakaszok össztávja több mint 75 km és legalább három különböző pálya van kiemelt versenynek számítanak. A kiemelt versenyeken szerzett bajnoki pontok 1,5-szeres szorzóval számítanak a bajnokságba.

Nagyításhoz kattintson a képre

 

A Bétaakna – Zobákpuszta szakasz körgyorsaságiként lesz megrendezve, ami annyit jelent, a pálya elején lesz egy rész, amit kétszer kell megtenni. Szeretem az ilyen gyorsaságikat, mert nagyon izgalmas tud lenni, amikor keverednek az autók és egymást üldözik. A Remeterét – Árpádtető szakasz első fele klasszikus hegyi versenypálya, a második fele kicsit technikásabb szakasz, az itteni pályák közül ez a kedvencünk. Az Alsómocsolád – Kisvaszar- Mecsekpölöske szintén egy vegyes pálya az eleje szűk erdészeti út, Kisvaszartól pedig széles kétsávos út.

Tehát nagyon izgalmas és nehéz versenynek nézünk elébe."

A verseny végeredményéről természetesen a Györök utca 26. is beszámol majd.

 

 

A Györök utca 26. kedvence és támogatottja: Toma Zoltán és Kerényi László



Ön szerint Keke mennyi sört érdemel ezért a posztért?
szerintünk: (5/5)
Eddigi eredmény: (5/5)


1 komment

Címkék: sport rallye

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorokutca26.blog.hu/api/trackback/id/tr581174304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vnóri 2009.06.15. 17:37:15

ez már megint összejött!
süti beállítások módosítása