Facebook

Linkek

Utolsó kommentek

Demonstráció a megyeházánál

2008.06.02. 21:31

 

Közel kétszázan vettek részt ma délután a megyei közgyűlés tatabányai épületéhez szervezett tiltakozó gyűlésen. A rendezvény kezdete előtt megérkezett Völner Pál a közgyűlés elnöke és Péntek Péter főjegyző. A levezetést Csúzyné Harasztosi Julianna vállalta magára. Röviden ismertette a jelen helyzetet, majd Lukács Csaba az Eötvös József Tehetséggondozó Alapítvány vezetője vette át a szót. Röviden tájékoztatta az összegyűlteket az általa képviselt szervezet álláspontjáról. Majd egy diák mondta el érzéseit. Ezután a közgyűlés elnöke emelkedett szólásra. Beszédét szórványos bekiabálás és nemtetszés kísérte. Elmondta, az egyház visszalépett, és a tatai önkormányzat mai ülésén a Városkapu Zrt. tulajdonlását támogatta.

dr. Völner Pál

 További képekért kattintson ide

A bekiabálókkal próbálta felvenni a párbeszédet, kevés sikerrel. Mondanivalója után elköszönt a jelen lévő közgyűlési tagoktól, majd autóval távozott a helyszínről. A rendezvény még folytatódott, a péntekről már ismert fiatal szónok Varga Tóth József és Szabó Andrea tanárnő felszólalásával. A végén a tanulók megpróbáltak átadni a főjegyzőnek egy pár 46-os síbakancsot, ám azt ő visszautasította, mondván az az elnök reszortja. Csúzyné közölte, holnap a nyilvános közgyűlésen megpróbálkoznak az átadással.
46-os bakancs

 További képekért kattintson ide

Dr. Péntek Péter még szólt néhány szót az egybegyűlteknek. Elmondta, nincs eredmény, holnap lesz a közgyűlés és lehet, hogy nem is hoznak végleges döntést. Szavait a hallgatóság soraiból erős felhördülés és némi bekiabálás kísérte, Völner Páléhoz hasonlóan. Visszatérve a hallgatóság soraiba meghallgatta Lukács tanár úr reagálását, néhány mondatot váltott a résztvevőkkel, ezután elköszönt, és bevonult az épületbe. A tömeg Koncz Zsuzsa örökbecsű dalának meghallgatása után szétszéledt, és így fejeződött be a gyűlés.



Ön szerint Keke mennyi sört érdemel ezért a posztért?
szerintünk: (5/5)
Eddigi eredmény: (2,3/5)


7 komment

Címkék: tata eötvös

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorokutca26.blog.hu/api/trackback/id/tr18500218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zaho 2008.06.03. 19:33:28

Nem tudom tudjátok e, de: A tatai Városkapu ZRT kapta meg az Eötvöst...

Dzsanni (Jani) 2008.06.03. 22:25:26

igen én már hallottam, de köszi szépen hogy írtál Zahó. Nyilván valóan jobb lett volna ha az alapítvány kapja meg a sulit, de erről a városkapu zrt-ről mit lehet tudni? ez valóban létezik?:D

lehel 2008.06.03. 23:30:02

En nem tudok semmit errol a cegrol sajnos. Nem allasfoglalas amit irok de nem hiszem h az alapitvannyal messze jutott volna az 5vos. Hozzateszem igy sem tudom h mi fog kisulni a dologbol. remeljuk a legjobbakat keszuljunk a legrosszabra....

mynameisbalazs 2008.06.04. 11:06:03

valaki mondhatna valami okosat erről a zrt-ről... sokat segítene

Keke · http://gyorokutca26.blog.hu 2008.06.04. 11:33:58

A zrt. ét nem szeretném minősíteni. A lényeg: nincs kidolgozott tervük illetve a megyei közgyűlés úgy döntött, hogy amennyiben a kormányzat a kiegészítő normatívával (ugye amit az alapítványnak ígértek a minisztériumnál) támogatja a városkapu zrt.-ét akkor a fenntartást a ennek a cégnek adja át. Mivel azonban önkormányzati cég nem köthet közoktatási szerződést ezért ez tárgytalan. Magyarul minden marad a régiben a fenntartó a megye, csak annyi szépséghibája van a dolognak hogy 70 millióval kevesebbet ad a jövő évre mint amennyit eddig adott. (talán 150 millió helyett 80 millió, de a számok nem biztos hogy jók nem emlékszem pontosan mit mondott Ádám Árpád tanár úr. a lényeg a nagyságrend, tehát jóval kevesebbet mint ami a működéshez szükséges volna)

Keke · http://gyorokutca26.blog.hu 2008.06.04. 12:16:12

www.kemma.hu/index.php?apps=cikk&cikk=149707
itt kicsit bővebb tájékoztatást találhattok a tegnapi közgyűlésről.

mynameisbalazs 2008.06.04. 19:59:06

köszönöm

szép... szép

miért van az, hogy én már ebben az országban meg sem lepődök ezeken a döntéseken?
süti beállítások módosítása