Facebook

Linkek

Utolsó kommentek

FORMULA 1 GRAN PREMIO DE ESPANA TELEFONICA 2008

2008.04.29. 01:11

 

hello gyorokutca blog,
jelentkezik az ujabb (masodik...) f1 beszamolo, ezuttal Barcelonaban tortentek a dolgok.
Erre a hetvegere majdnem megcsonkult a csapat, ugyanis a Super Aguri nevezetu kis istallo komoly anyagi gondokkal kSpanyol nagydíjuzd. Meg szerdan sem lehetett biztosan tudni hogy sikerul e eloteremteni az indulashoz szukseges 2 millio eurot. Sikerult nekik, de nagyon labilis a kiscsapat helyzete, ketseges hogy talalnak e vevot mert csak az orvosolna hosszu tavon a problemakat.
Ez a hetvege teljes mertekben a Ferrarie volt, Kimi kb pentektol vert mindenkit... biztos az uj hair style hozott neki sikert...
Az idomeron a McLarenek eleg gyatran teljesitettek, Hamilton csak 5. lett Kovalainen pedig csapattarsa mogul rajtolhatott. A pole Kimie lett aki az utolso pillanatban verte meg a hazai palyan szereplo Fernando Alonsot, aki vegul Massa elol indulhatott vasarnap.
4. helyen Kubica fejezte be az idomerot aki iden nagyon jo eredmenyeket produkal, szinte ujjaszuletett tavalyi kanadai balesete ota.
A Renault ketsegtelenul gyorsabb lett a hetvegen, de Alonso 2. helyehez az is hozza tartozik hogy autoja nagyon keves benzinnel volt feltoltve.
A verseny: Alonso a felvezeto koron majdnem nekiment a boxutca falanak.
A rajt utan Raikkonen, Massa, Alonso, Hamilton, Kubica sorrend, es rogton egy Safety car ugyanis szegeny Vettel mar nem tudta kikerulni Sutil keresztbe allt autojat. Nembaj a safety car jol nez ki, szeretjuk nezni...
Az elso box kiallasok utan, illetve alatt, amikor az elmezonybol csak Kovalainen maradt kinnt, es igy vezette a versenyt, tortent egy nem is kicsi baleset: az elobb emlitett Kovalainen a 9. kanyarban valamilyen oknal fogva bal elso defektet kapott tobb mint 200-al telibe kapta a gumifalat. Video itt.
Itt megint jott a biztonsagi auto, a box bezart, ennek pedig Heidfeld latta karat ugyanis be kellet mennie uzemanyagert kulonben kiurult volna a tank... kapott egy 10 masodperces stop&go-t ami keresztulhuzta a versenyet.
Alonso kocsijaban a Renault motor megadta magat a 35. korben, az igen csak nepes szurkolotabor nagy banatara.
Ezen kivul nem sok emlitesre erdemes esemeny tortent, Coulthard menetrendszeru koccanasat meg sem emlitem , ugyis minden versenyre jut egy.
Keke es Dzsanni nagy banatara Rosberg is kiesett motorhiba miatt.
A Spanyol Nagydij vegeredmenye: 1.Kimi 2.Massa 3.Hamilton 4.Kubica 5.Webber
Konstruktori vb allasa: 1.Ferrari 47p. 2. BMW 35p 3.McLaren 34p.
Egyeni vb allasa: 1.Kimi 29p. 2.Hamilton 20p. 3.Kubica 19p.
A versenyrol osszefoglalo videot itt talaltok.
Kovetkezo allomas jovo hetvegen majus 9-11 Torokorszag, addigra a kedves erettsegizok is tul lesznek a kezdeti vizsgagon. Ez uton is sok sikert nekik, es gratulalok a ballagashoz!



Ön szerint LeHeL mennyi sört érdemel ezért a posztért?
szerintünk: (5/5)
Eddigi eredmény: (3/5)


2 komment

Címkék: sport forma 1

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorokutca26.blog.hu/api/trackback/id/tr45446360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csecskó 2008.05.01. 10:59:10

Nagyon fasza ez a második videó!!

Dzsanni (Jani) 2008.05.01. 19:11:59

Télleg nagyon jó! Hajrá kicsi Rosberg, Kimi, Vettel!
süti beállítások módosítása