Facebook

Linkek

Utolsó kommentek

Tömegfagyás az Albert Stadionban

2008.03.27. 14:56

 

Már rég óta bennem volt a kényszer, hogyha már Pesten vagyok, meg kéne tapasztalni egy fradi meccset élőben. Milyen lehet az a híres hirhedt B közép és a fradi huligánok,

FTC - Sheffield Utd
tényleg bunyó van a meccsek után stb... Erre úgygondoltam a legkiválóbb alkalom a Sheffield United elleni barátságos gálamérkőzés lesz, mert a fradi ellenfele egy jó képességű focizni tudó , nem holmi magyar másodosztájú csapat lesz, hogyha már a Fradi játékára nem lehet alapozni. Tehát van esélyünk arra hogy minőségi focit lássunk. Ezután felvetettem itthon, a Györök utca 26-ban az ötletemet és mindenki hülyének nézett, egy kivétellel. Hát persze hogy Csecse volt az, bíztam is benne hogy ő be fogja ezt vállalni velem. Másnap el is látogattam az Albert stadionba. Gözöm nem volt hogy hol lehet jegyet kapni, így berongyoltam egyenest a Stadionba, majd találkoztam egy aranyos portás nénivel aki a TV-jén megmutatta hogy hol van a jegyárúsítás. Egy fél órás sorbanállás után a pénztárhoz is kerültem, majd miután ötödször betűztem el az öreg néninek hogy, K-É-Tdarab B-É kategóriás jegyet kérnék , hozzá is jutottam a jegyekhez, melyeket el is tettem egy jó helyre, a pénztárcámba. Ez mégsem tűnt a legjobb helynek, mert a vasárnapi Pikantó bulin megpróbáltam ezekkel némi italhoz jutni, de szerencsémre a pultosok nem fogadták el. 

Eljött a meccs napja. Két megírt zéhá után izgatottam vártam hogy

FTC - Sheffield Utd
Csecse a gyúrásból hazaérjen (ő így készült a meccsre) és elinduljunk az Üllői úti arénába. A metróban már szinte mindenki zöld fehérben volt, örömmel láttam a sok kisgyereket Lipcsei mezben, ekkor az a büszkeség töltötte el a szivemet hogy nekünk magyaroknak is van saját Beckhamünk! A népligeti aluljáróban feltankoltunk szotyiból, Csecse még egy fradi sálat is beújított majd megkerestük és elfoglaltuk helyünket a fradi szentélyben. Meglepődve láttuk hogy mindenki egy körülbelül 80körüli FTC mezbe bújt bácsi körül áll és jobbról balról fényképezik. Ez a bácsi Grosics Gyula volt az aranycsapat egykori kapusa, a fekete párduc, a fradi új igazolása. Elképesztő hogy ez a magyar futball még mindig az aranycsapatból él....... Nem kis meglepetést okozott hogy Grosics valóban a kezdőcsapatban kapott helyet , és még egy passzt is kapott Lipcseitől, majd természetesen kirúgták a labdát és lecserélték. Ekkor elkezdődött az "igazi" meccs. Focit úgy körülbelül 15percig láttunk, amikor a Sheffield United az első támadásából gólt szerzett ,egy Mátyus János oldalán betört támadásból. Csecse már a meccs elején megmondta hogy figyeld meg Jani a Máyus oldalán fognak betörni, milyen igaza lett. Itt véget is ért a futball. Innentől a nagy semmi volt látható, a fradi kapura nem lőtt, a Sheffield átadta nekik a területet, de ezzel a zöldek nem tudtak élni, komoly gondjaik voltak a labdával. Az első félidő vége fele nagyon elkezdtünk fázni, de hála istennek a félidőben jöttek a szépséges pompomos lányok, és fergeteges alakításukkal elterelték a figyelmünket a hidegről és a rossz meccsről. Majd következett a második félidő, pont elöttünk melegített két egykori "világsztár" Lisztes Krisztián, akit alig lehetett felismerni új frizurájával, és Vincze Ottó , akinek megjegyzem nagyon jó haja volt. Biztos nem egy fodrászhoz járnak. A meccs végére úgy a fradi eljutott körülbelül 3 kapura lövésig, az utolsó percekben már szinte a Sheffield ifi csapata játszott, de az eredmény nem változott. Csecsével végigvacogtuk a meccset, és mikor lefújták elég erős gondjaink voltak a járással elfagyott térdeink miatt. Mindezek ellenére eljotottunk a metróig ahol már nem volt annyira hideg és fel tudtunk szállni az akkor jövő első metróra hazafelé.

Képek a meccsről: http://ftcsheffield01.cokekris1.fotoalbum.hu



Ön szerint Dzsanni (Jani) mennyi sört érdemel ezért a posztért?


4 komment

Címkék: budapest sport

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorokutca26.blog.hu/api/trackback/id/tr18399108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azk 2008.03.29. 17:33:17

úristen! egyrészt mi mást vártál attól a fraditól, aki nemvolt képes feljutni tavaly a másodosztály gyenge keleti csoportjából (nem is merek belegondolni mi lett volna velük a nyugati csoportban). másrészt meg mi van???! lipcseit Beckham-hez hasonlítani???! a magyar oldalon egyetlen igazi futballista lépett pályára, ő pedig Grosics Gyula bácsi volt. ezen kívül sajnállak titeket, hogy végig kellett szenvednetek egy fradi meccset.
peace!

Gabinet 2008.03.30. 20:09:26

másodosztájú = másodosztályú
Tiszteljük Aranka néni emlékét.

Veszprémi 2008.04.12. 23:14:56

Nem volt képes feljutni ez tény...De majd nézd meg őket 3-4 év múlva, amikor remélhetőleg beváltják a hozzá fűzött reményeket(BL több, mint 1 évtized után!!)A válságból nem az egyik percről a másikra jönnek ki,amit most nyújtanak az tényleg siralmas! Amíg a fradi szenved a magyar foci is ott fog járni ahol most jár vagy még ott sem:D Amúgy király a blog,így tovább:)
süti beállítások módosítása