Facebook

Linkek

Utolsó kommentek

Moon

2009.11.09. 20:01

 

 

Erre az alkalomra egy kissé confusing scifi jutott, melynek címe: Moon. Nem annyira mindfuck mint pl. a The nines vagy a Donnie Darko, de azért az eleje eléggé ködös. A történet: egy holdbázison egyedüli munkásként dolgozó srác nekiütközik az egyik bányagépnek a holdjárójával, és eszméletét veszti. Később magához tér a bázison, de semmire nem emlékszik. Kihallgatja a számítógép (GERTY névre hallgat, Kevin Spacey hangján szólal meg. Piros pont érte.) és a Föld zavarba ejtő kommunikációját, majd kimegy megnézni, hogy miért nem megy az egyik bányagép. A géphez érve megtalálja a nekiütközött holdjárót, benne pedig saját magát. Cool.
 

GERTY-nek épp kétségei vannak

A film végig feszültség alatt tart valamivel. Engem leginkább azzal, hogy nem volt egyértelmű, hogy a számítógép gonosz vagy sem (aki látta az Űrodüsszeiát, az sejtheti mire gondolok). Még a legvégén is voltak ezzel kapcsolatban kétségeim. Persze, a szereplőkért is lehet izgulni eleget.
Újabb jó pont a zene. Clint Mansell szerezte, kinek neve (például) a Rekviem egy álomért című filmből lehet ismerős. Most is szuper munkát végzett, remekül passzol a zene a film hangulatához.
Van néhány olyan hiba, melyek idegesítettek, ezekről azonban nem nagyon tudok beszélni a poén lelövése nélkül. Azt pedig nem szeretném. Talán egyet megemlíthetek: az intelligens és okos GERTY-t nagyon olcsó és átlátszó trükkel átverni... hát, legalábbis bosszantó.
Az összhatás abszolút pozitív: kellemes, izgalmas másfél órát tölthetünk el vele.
 



Ön szerint giorgio (Gyurka) mennyi sört érdemel ezért a posztért?
szerintünk: (5/5)
Eddigi eredmény: (5/5)


Szólj hozzá!

Címkék: kpluszf

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorokutca26.blog.hu/api/trackback/id/tr901513612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása