Facebook

Linkek

Utolsó kommentek

"They didn't brake me. I am broken."

2009.09.23. 23:04

 

Öt sörrel ezelőtt ebből csak egy komment lett volna az első nyári szünet utáni posztomhoz. Így azonban valószínűleg megnyertem a legrövidebb poszt díját. Ez is valami.

 

Szóval: az évadnyitó (másfél órás dupla epizód) House M.D. (Dr. House) és a One flew over the cuckoo's nest (Száll a kakukk fészkére) között feltűnően sok hasonlóságot lehet felfedezni. Az elején már-már úgy tűnt, mintha a remake-jét látnám a nagy klasszikusnak. Aztán persze feltűntek a kis (?) apróságok: pl. House-nak valóban professzionális segítségre volt szüksége, míg McMurphy csak tettette problémáit. A különbségeket persze hosszasan lehetne sorolni (hosszabban, mint a hasonlóságokat), de az egyezések szembetűnőbbek: az osztály "működése", a betegek, a nővérek, az ápolók hasonlósága; vagy ott van a szöktetés-jelenet, és a félidei nagy fagyás. Mosoly fagyás. Az arcra rá.

A végén mindketten "szabadulnak" az intézet kötelékei közül, azonban itt is különbség van: gyógyultan, betegen? Élve, halva?

Nézzétek meg a nagy klasszikust és utána az ifjú titánt, és válaszokat kaptok!

 

lektorálta: Zoli



Ön szerint giorgio (Gyurka) mennyi sört érdemel ezért a posztért?
szerintünk: (5/5)
Eddigi eredmény: (4/5)


2 komment

Címkék: kpluszf

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorokutca26.blog.hu/api/trackback/id/tr621403158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mynameisbalazs 2009.09.23. 23:56:18

Lehet sok a hasonlóság, egy biztos: hatalmas rész volt...

giorgio (Gyurka) 2009.09.24. 00:05:43

Pontosan. Így 7 sör után lehet, hogy csak ennyit írtam volna én is;)
süti beállítások módosítása